4 Kasım 2009 Çarşamba

(500) Days of Summer



Bir adam bir kadınla tanışır, aşık olur. Ancak kadının ilişkilere, aşka bakışı başkadır. Bir türlü yürümez.
Senaryo bundan ibaretse de filmde her şey var: Üzerine konuşulan şarkılar, film göndermeleri (gönderme de denmez ki şimdi bunlara), inanmazsınız ikea bile var. Bunlar kurgu marifetiyle bir araya getirilir, biraz Woody Allen bilince de yönetmen senaryo etrafında toparlamakta güçlük çekilmez. Kültür çorbası nasıl yapılır sorusuna iyi bir örnek bu film ya da ilerde internet sineması diye bir tür olacaksa (hala yoktuysa tabi) bu türün ilk örneği olabilir sanki.
"Çok acı çekiyorum, aman da ne acılar çekiyorum" diyerek güya gönderme yaptığın Bergman girsin rüyalarına emi Marc Webb.
Ama işte sonuç; imdb puanı: 8.2 Yani Annie Hall ile aynı. Anlayamıyorum.

3 yorum:

  1. ben de 8.2'yi görünce güzel bir romantik komedi izleyeceğimizi zannetmiştim. :)
    bu yazıyı okuyunca da daha çok merak ettim filmi. en kısa zamanda izleyeyim artık. bir de senin de başını yakmışım gibi hissediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Ben bu filmle ilgili karışık duygular içindeyim. Hyperlinkler var filmde sanki, ordan oraya atılıyoruz, bizim kuşağın çok seveceği hikaye atlamaları, zaman kaymaları, pop müzik göndermeleri,efendime söyleyeyim,esas kızın gözleri üzerine kurulmuş renk paleti, eh iyi güzel. Ama 3-5 yerde film öyle şeylere yüz veriyor, öyle klişelere doğru yatıyor ki, sanki aynı adamın elinden çıkmamış gibi. Sevdim mi sevdim, ama klasik olabilecekken direkten dönmüş gibi geldi bana. IMDB kendine gelecektir pek tabii, ama zamanla.

    YanıtlaSil
  3. sen bergman falan demesen de izlerdim ben, kötü hissetme kendini :) izle de bir an önce ne düşüneceksin ben asıl onu merak ediyorum :)

    YanıtlaSil